Bli kjent med styremedlem Steinunn Egeland

Bilde av Steinunn Egeland

Steinunn Egeland

Rolle: Sekretær i styret for Nordre Follo KrF
Telefonummer: 984 24 324
Epost: steinunn.egeland@icloud.com
Alder: 67

Hva er din hjertesak, Steinunn?
– Min hjertesak nr. 1 er de små barna og familiepolitikk. Et av de store problemene i Norges er at det fødes for få barn.

Hva tenker du er de viktigste grepene for å skape et mer familievennlig samfunn?
– Ifølge en stor undersøkelse svarte kvinner at de ønsker å ha mer tid sammen med barna sine hvis de skal orke å få flere. Menn ønsket gratis barnehager og høyere barnetrygd. Mer tid med barna kan også føre til lavere forbruk og mindre utslipp i form av mindre reiseaktivitet til- og fra arbeid. Med utvidet foreldrepermisjon og/eller økt kontantstøtte sikrer vi en mer bærekraftig samfunnsutvikling.

Men hvorfor ble du engasjert i nettopp KrF?
– Jeg fant ut på partibarometeret før valgene at KrF alltid kom øverst på min liste. Og når jeg ble pensjonist fikk jeg tid til å sette meg mer inn i de forskjellige partienes politikk. Jeg er enig med KrF i grunnverdiene for partiet; menneskeverd, nestekjærlighet og forvalteransvaret for kloden vår.

Til slutt – hva syns du er det beste med KrF?
– KrF er opptatt av at vi skal ha et varmere samfunn. Et samfunn hvor kjærlighet betyr mer enn penger. Vi er et sentrumsparti som kan samarbeide i noen saker med venstresiden (solidaritet, utjevning og likhet økonomisk) og i noen saker med høyresiden, som f.eks. familiepolitikk og næringsliv