– Jeg gleder meg vanvittig

Olaug Bollestad, Dag Inge Ulstein og Ingelin Noresjø står på scenen og holder blomsterbuketter høyt opp i været. Alle smiler og er glade
Ny ledertrio: Dag Inge Ulstein, Olaug Bollestad, Ingelin Noresjø

På det ekstraordinære landsmøtet i dag ble det klart: Olaug Bollestad er KrFs nye partileder. Ingelin Noresjø fortsetter som andre nestleder, og Dag Inge Ulstein trer inn i ledelsen som første nestleder.

– Nå skal vi brette opp ermene. Det er jeg veldig motivert for, sier den ferske lederen. – Vi skal gjøre en jobb for å løfte partiet frem mot valgene i 2023 og 2025. Det fortjener verdiene og menneskene vi kjemper for.

– Norsk politikk har godt av sånne som meg. Jeg har rukket å få litt livserfaring, og jeg har over 20 års arbeidserfaring utenfor politikken, legger hun til.

Politikk og ledelse for hele mennesket

Olaug understreker at for henne handler både politikk og ledelse om å se hele mennesket. – Man vet aldri hvilken historie folk bærer på. Selv har jeg vært åpen om hvordan det var å være en liten jente med en psykisk syk mor. Det har gitt meg et sterkt engasjement for de mest sårbare barna. Vi trenger å stille opp for de som trenger det aller mest, ellers blir vi et kaldt samfunn, sier hun og avslutter:

– Nå gleder jeg meg vanvittig til å jobbe med Dag Inge og Ingelin i den nye ledelsen. Sammen skal vi dyrke vår identitet, utvikle politikk som går rett inn i hverdagene til folk, og vi skal være en relevant kraft inn i fremtiden.

Ny i ledelsen

Dag Inge Ulstein har både vært lokalpolitiker og statsråd, men er ny i KrFs partiledelse.  – Jeg er veldig glad for denne tilliten. Min drivkraft er å få kjempe for de som trenger det aller mest. Det er derfor jeg er med i politikken, og det er derfor jeg mener KrF fortsatt må være en betydningsfull kraft i norsk politikk, sier han.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for at flere av de som vil bekjempe utenforskap og fattigdom og kjempe for klima og rettferdighet – finner sin plass i KrF.

Ledertrioen står sammen med blomster
Dag Inge Ulstein, Olaug Bollestad og Ingelin Noresjø

Ingelin Noresjø fortsetter som andre nestleder

– Jeg vil gratulere Olaug som vår nye leder. Hun er et spennende og friskt valg for partiet, og hun kan vanskelig settes i en politisk bås. Det tror jeg er veldig bra, for det betyr at hun også kan overraske, sier hun.

– Jeg er også veldig glad for å ha fått Dag Inge Ulstein inn i partiledelsen. Nå skal vi jobbe hardt for å bygge begeistring i partiet og stolthet over politikken vår. KrF-hjertet skal banke enda sterkere framover, det er jeg overbevist om.

– Vi skal vise at vi er et bredt kristendemokratisk folkeparti med politikk som vil appellere til enda flere enn vi gjør i dag, avslutter hun.