KrF foreslår handlingsplan mot antisemittisme

Hatet mot jøder er en inngrodd og særegen trussel mot demokratiet vårt i Norge. Den seneste tiden har jødehatet økt, derfor har KrF foreslått en ny handlingsplan mot antisemittisme.

Dag Inge ulstein står mot en murvegg med hendene i kors
Dette kan ikke vente, sier Dag Inge Ulstein, og viser til historiene som har kommet frem om økende antisemittisme i Norge.

I 2015, på KrFs initiativ, ble det innført en handlingsplan for å bekjempe antisemittisme. Handlingsplanen har hatt «svært positive virkninger» og flere tiltak omtales som viktige, i en rapport fra 2023 gjennomført av PROBA samfunnsanalyse på vegne av Kommunal- og distriktsdepartementet.
Likevel valgte regjeringen ikke å videreføre handlingsplanen da den gikk ut i 2023, og har dessverre enda ikke kommet med en ny handlingsplan.

Antisemittismen i Norge er så alvorlig at det kreves en handlingsplan.

Dag Inge Ulstein

Dessverre stemmer et stortingsflertall ned forslagene fra KrF. Vi er dypt skuffet, men vil fortsette dette viktige arbeidet. Som storsamfunn er det en fallitterklæring at norske jøder ikke kan leve frie og trygge liv uten beskyttelse mot de som vil skade dem.

KrF vil fortsette å arbeide for at Stortinget skal vedta en ny handlingsplan mot antisemittisme. Det er avgjørende at norske myndigheter tar ansvar for å sikre at jøder i Norge kan leve trygge og frie liv.

Det er avgjørende at norske myndigheter tar en aktiv rolle i å bekjempe antisemittisme. En handlingsplan er et nødvendig verktøy for å koordinere innsatsen fra ulike aktører og sikre en helhetlig tilnærming til problemet.