KrF: Norge må ta imot minst 20 000 flyktninger fra Ukraina

Portrettbilde av Olaug Bollestad utenfor Stortinget
KrFs partileder Olaug Bollestad

Krigen i Ukraina har påført den ukrainske befolkningen enorme lidelser, og tallet på ukrainske flyktninger øker raskt. I følge FN er 500 000 mennesker nå på flukt. KrF mener at Norge må stille opp for ukrainere, og tilby oss til å ta imot minst 20 000 ukrainske flyktninger.

–  Krigen i Ukraina har påført den ukrainske befolkningen enorme lidelser. Helt uskyldige mennesker, i hovedsak kvinner og barn, har måtte pakke sakene sine for å legge på flukt fra sine hjem, sier KrF-leder Olaug Bollestad.

–  FN og UNHCR rapporterer om at tallet på flyktninger i dag har kommet opp i 500 000. Tallet på fordrevne er 7 millioner mennesker. Tallene øker stadig på mennesker som forsøker å ta seg over grensene til sine naboland.

–  Norge må gjøre seg klar til å ta imot en stor andel mennesker på flukt. KrF mener Norge bør tilby seg å ta imot minst 20 000, sier Bollestad.

–  Norske kommuner har signalisert gjennom helgen at de ønsker å stille opp og mange av dem har allerede signalisert at de står klare så fort det blir aktuelt, sier Bollestad.

Det norske folk har både husrom og hjerterom

Olaug Bollestad

–  Erfaringene fra da Norge stilte opp for flyktningene fra Bosnia i 1993 er et godt bevis på at det er mulig å hjelpe mange når nøden er stor. Det kan vi klare igjen, sier Bollestad.

– Erfaringen fra flyktningstrømmen i 2015 viste også at Norge har et apparat og beredskap for å ta imot en stor andel flykninger når katastrofen inntreffer, sier Bollestad.