KrF: Det må gjøres mer for Ukraina

Dag Inge ulstein står mot en murvegg med hendene i kors
Utenrikspolitisk talsperson, Dag Inge Ulstein

KrF om krigen i Ukraina: Regjeringen må ta kraftigere grep

KrF følger krigen i Ukraina tett. Søndag kveld var beskjeden fra KrFs stortingsgruppe tydelig – regjeringen må ta kraftigere grep.

– Norge må stille opp for det ukrainske folket i denne tragiske situasjonen, sier Dag Inge Ulstein utenrikspolitisk talsperson i KrF

Nivået på den humanitære støtten må opp

– Norge må opp på et helt annet nivå i den humanitære støtten enn det regjeringen har kommet med så langt. Her snakker vi milliarder, ikke millioner. Ukraina er midt i en humanitær krise, der 3,4 millioner mennesker er i behov av nødhjelp. Norge har kapasitet til å bidra – det må vi gjøre!

Norge må tilby seg å ta imot ukrainske flyktninger

– Norge må også tilby seg å ta imot ukrainske flyktninger. I norske kommuner er det både kapasitet, solidaritet og vilje til det. Meldinger fra FN sier at vi nærmer oss 400 000 som allerede har flyktet fra landet.

– I tillegg må vi bistå de landene som grenser opp mot Ukraina, og tar imot mange mennesker på flukt. Vi må også bidra til en koordinert og samlet respons på europeisk nivå.

Støtter stenging av norsk luftrom for russiske fly

– KrF støtter at Norge stenger norsk luftrom for russiske fly. Det burde vært gjort samtidig som de andre nordiske land. Det er ingen grunn til at Norge skal være en etternøler her.

Oljefondet ut av Russland

– KrF mener også at oljefondet bør ut av Russland i dagens situasjon. Det vil bidra til det økonomiske presset land i Europa, Amerika og Asia nå legger på de russiske myndighetene.