Ida fra Nordre Follo topper Stortingslisten til Akershus!

Til høsten er det stortingsvalg, og partiene har valgt sine fremste politikere til å toppe listene i håp om å sikre seg mandater på Stortinget. Nordre Follo har ekstra god grunn til å være stolte, da førstekandidaten til KrF er født, oppvokst og fremdeles bor i Nordre Follo (på Tårnåsen).

Bilde av Ida Lindtveit Røse

Hun heter Ida Lindtveit Røse, er 28 år gammel, og allerede en svært profilert politiker både lokalt og nasjonalt. For tiden er hun gruppeleder for KrF i Viken fylkesting, og har tidligere vikariert som barne- og familieminister.

 – Jeg er kjempeglad og stolt over å ha blitt valgt til å stå på førsteplassen for Akershus KrF. Som førstekandidat vil jeg gjøre det jeg kan for å få løfte de sakene som er viktigst for oss i KrF: at familiene i større grad kan få styre sin egen hverdag, at alle – uavhengig av alder eller situasjon – får god oppfølging og gode helsetjenester, og at de aller fattigste i verden får et bedre liv, med utdanning, tilgang til vaksiner og økonomisk vekst, sier Ida Lindtveit Røse.

Ida er en erfaren og kjent politiker for mange. Allerede som 18-åring ble hun valgt inn i kommunestyret i Oppegård, og satt i to perioder som gruppeleder her. Siden har hun tatt steget opp til den nasjonale politikken, og var i flere år leder i KrFs ungdomsparti, før hun ble Viken KrFs frontfigur.

Sommeren 2020 ble hun utnevnt til statsråd i Barne- og likestillingsdepartementet, som Norges yngste statsråd gjennom tidene. Det er ingen tvil om at KrF har fått en toppkandidat som allerede har stor politisk erfaring tross sin unge alder.

– Jeg er utrolig stolt over partiet mitt, og svært glad for alle mulighetene jeg har blitt gitt. Nå gleder jeg meg til å drive valgkamp og til å kjempe for viktige gjennomslag sammen med de andre kandidatene og KrFere i hele Akershus, sier Ida Lindtveit Røse.