Ida Lindtveit Røse topper Akershus-lista til KrF

Ida Lindtveit Røse og Sturla Henriksbø

KrFs nominasjonskomite for Akershus har i dag lagt frem lista over kandidater til Stortingsvalget. På topp står den erfarne Ida Lindtveit Røse, som på tross av at hun bare er 27 år gammel har bred politisk erfaring. Hun er tidligere vikarbarne- og familieminister og KrFU-leder, og er nå gruppeleder for Viken KrF.

–  Jeg er kjempeglad og stolt over å ha blitt nominert til førsteplassen fra nominasjonskomiteen. Nå gleder jeg meg til nominasjonsmøtet, der jeg håper at også fylkeslaget ønsker meg på topp, sier en fornøyd Lindtveit Røse.

–  Som førstekandidat vil jeg gjøre det jeg kan for å få løfte de sakene som er viktigst for oss i KrF: at familiene i større grad kan få styre sin egen hverdag, at alle – uavhengig av alder eller situasjon – får god oppfølging og gode helsetjenester, og at de aller fattigste i verden får et bedre liv, med utdanning, tilgang til vaksiner og økonomisk vekst.

Etter Lindtveit Røse følger Sturla Henriksbø fra Asker. Henriksbø har lang fartstid i KrF, har hatt flere sentrale verv i KrF og leder nå KrFs internasjonale utvalg.

–  Jeg brenner for å gi familiene valgfrihet og fleksibilitet i hverdagen, og et samfunn som ser hele mennesket i alle faser av livet. Derfor er jeg stolt over å få stille til valg for familiepartiet KrF, sier Henriksbø.

Arne Willy Dahl har ledet nominasjonskomiteen. Han er veldig fornøyd med listen som nå legges frem.

–  Nominasjonskomitéen har vært så heldig å kunne velge mellom mange gode forslag på kandidater. Det har gjort det mulig å sette sammen en balansert innstilling på stortingsvalgliste der toppkandidatene utfyller hverandre med tanke på bakgrunn og kompetanse – politisk, yrkesmessig og med hensyn til generell livserfaring, sier han.

– Vi har også blitt møtt med stor vilje til å støtte opp om lista ved at man sier ja til å stå på en plass lengre nede, slik at lista samlet sett blir representativ for alle deler av Akershus og har en god balanse med hensyn til kjønn og alder, avslutter Dahl.

For ytterligere kommentarer fra toppkandidatene:

Ida Lindtveit Røse tlf 907 28 023

Sturla Henriksbø tlf 412 17 030

Nominasjonskomiteens innstilling i sin helhet:

1. Ida Lindtveit Røse, Nordre Follo
2. Sturla Henriksbø, Asker
3. Terje Aadne, Nannestad
4. Astrid-Therese Theisen, Bærum
5. Paul Bolus Johansen. Ås
6. Hedvig Halgunset, Asker
7. Lars Birger Salvesen, Eidsvoll
8. Leontine Umugiraneza, Nordre Follo
9. Lise Kragset Furuseth, Ullensaker
10. Torleiv Ole Rognum, Asker
11. Elisabeth Løvtangen, Lillestrøm
12. Karl Edvin Moksnes, Nordre Follo
13. Elisabeth Aukrust, Bærum
14. Arne Willy Dahl, Nittedal
15. Hilde Marie Bergly, Nes
16. Kristine Skolt Grosås, Bærum
17. Vegard André Amundsen, Rælingen
18. Dagrun Agnete Ødegaard, Gjerdrum
19. Arnfinn Wennemo, Aurskog-Høland
20. Tonje Sofie Ranvik, Bærum
21. Sverre Kragset, Ullensaker
22. Lisbeth Gamre Skulstad, Lillestrøm
23. Kari Anne Karlsen, Nittedal
24. Lars Johan Rustad, Vestby
25. Hildur Horn Øyen, Asker