Fritidskortet

Altfor mange barn har ikke mulighet til å delta på fritidsaktiviteter fordi det blir for dyrt for familien. Det vil KrF gjøre noe med!

Familiers økonomi skal ikke stå i veien for at barn skal bli en del av fellesskapet

Familiers økonomi skal ikke stå i veien for at barn skal oppleve felleskap, mestring og inkludering.Utfordringene til familier med lav eller ingen inntekt er ulike. Likevel blir resultatet oftest det samme: Det går utover barna. 

I 2021 viste tall fra SSB at over 100 000 barn i Norge ikke kunne delta på fritidsaktiviteter fordi det var for dyrt. Med dyrtid og prisvekst de siste årene, er det ingen ting som tyder på at dette tallet har gått ned.  

Da KrF satt i regjering fikk vi gjennomslag for å starte et prøveprosjekt med et fritidskort for barn mellom 6 og 18 år som skal dekke deltakeravgiften på organiserte fritidsaktiviteter. Støre-regjeringen avsluttet prosjektet i 2021, men mange kommuner har likevel innført tilbudet.  

I Kvinesdal kommune, med KrF-ordfører Per Sverre Kvinlaug i spissen, valgte de å videreføre fritidskortet. Over 80 prosent av barna mellom 6 og 18 år benytter seg av det og de beskriver det som en stor suksess og svært viktig. Liknende tall ser vi fra Island da de innførte fritidskortet på starten av 2000-tallet. KrF fortsetter derfor kampen for at dette skal bli en nasjonal løsning.  

KrF vil: 

  • Innføre et fritidskort for alle barn mellom 6 og18 år. Målet er at den statlige finansieringen av kortet skal være på opptil 3000 kr. per person. 
  • Øke tilskuddet til ordningen for fritidstilbud for barn og unge med funksjonsvariasjon. 
  • Sikre at barn i asylmottak også har tilgang på fritidsaktiviteter.