Ida Lindtveit Røse om: Valgfrihet for familiene

Er det én ting som opptar førstekandidat for KrF i Akershus, Ida Lindtveit Røse, er det valgfrihet for familiene.

– Jeg mener det viktigste er å sikre valgfrihet for barnefamiliene, og at det ikke er vi politikere som bestemmer hvordan familiene skal organisere hverdagen sin, men at det er opp til familiene selv, sier hun.

Kontantstøtten kan være avgjørende

Hun mener kontantstøtten kan være avgjørende for noen familier, som har barn som kanskje ikke er er klare for barnehagen eller som ønsker en litt annen og mer fleksibel start på barnehagetilværelsen.

– For disse familiene kan kontantstøtten være helt avgjørende. For de aller fleste familier hadde det ikke vært mulig å velge større fleksibilitet om man ikke hadde hatt den ekstra støtten som kommer fra kontantstøtten.

Valgfrihet for alle

Lindtveit Røse sier videre at hun er opptatt av valgfrihet for både de som ønsker å være litt lenger hjemme og de som ønsker å komme raskt tilbake til jobb. Hun understreker også at det må være mulig å få barnehageplass uavhengig av når barnet blir født.

– Det er foreldrene som kjenner barna sine best. Om de velger tidlig barnehagestart, eller en litt senere barnehagestart, må være helt opp til foreldrene selv, avslutter hun.

Ida Lindtveit Røse

Navn: Ida Lindtveit Røse
Alder: 28
Familie: Ektemann og to barn
Brenner for: God familiepolitikk
Rolle: Førstekandidat i Akershus
Yrke: Fylkesgruppeleder for KrF