Et tidsaktuelt Vestland KrF

– midt i en urolig verden

Bilde : Jakob Enerhaug

Denne helgen holder Vestland KrF sitt årsmøte, og temaet for helgen er “Et tidsaktuelt KrF – midt i en urolig verden”. 

Vi belyser viktig KrF politikk som skal se og legge til rette for den enkelte, og er raus for dem som ikke har råd til å være raus selv. Vi minner oss selv om den internasjonale solidariteten partiet vårt er tuftet på, og de verdiene og det menneskesynet vi nå skal spre helt ned i lokalpolitikken. 

Fremover skal vi i Vestland KrF bygge en hverdagspolitikk for fler enn folk flest. Den skal ta omsyn til de sakene som rammer personer her og nå – lokalt og globalt.

Vi diskuterer spesielt Vestland sitt engasjement i en Europa Nær krig. Norge skal ha åpne grenser for å ta imot de menneskene som er blitt drevet på flukt. Vi må og på kort tid klare å legge til rette lokalt for å ta imot og bosette disse menneskene. 

Situasjonen viser betydningen av frivillig engasjement. Vi er helt avhengig av at ideelle aktører stiller opp og bidrar. Det er engasjementet fra Fyllingsdalen teater, Røde Kors og ulike menigheter (for å nevne noen), som gjør at kommuner i løpet av to uker er klar til å ta imot flere tusen mennesker. 

Vår politikk må også ta hensyn til at Norge har blitt et dyrere land å bo i den siste tiden. Diesel og bensin-prisene stiger og det er en pågående nasjonal strømpriskrise. Her må vi hjelpe de som ikke lenger har råd til sin egen hverdag. I tillegg rammer dette hardt aktører, næringsliv og den enkelte bonden. Vi er glad for at KrF nasjonalt har en tydelig stemme inn i denne debatten, og Vestland KrF skal kjempe for dette lokalt.  

Dag Inge Ulstein
Bilde : Jakob Enerhaug

Vestland KrF vedtar disse resolusjonene:

  1. Norge må hjelpe ukrainske flyktninger nå! 
  2. Me treng ei endring i asylpolitikken
  3. Et basisforbruk av strøm må bli billigere
  4. Vestlandet og Bergen trenger Ringvei Øst
  5. På tide å innfri raslovnadar