Digital skolering av aktivister fra Hviterussland i gang

Skjermdump fra en av KrFUs digitale skoleringer denne uken. Bildene er redigert for å beskytte deltakernes identitet. 

Kampen for frihet i Hviterussland forsetter, selv om det i dag preget nyhetsbildet i mindre grad enn tidligere. I skrivende stund er det fortsatt 251 politiske fanger i Hviterussland. Mange av disse er journalister eller politiske aktivister som er arrestert for å ha deltatt i fredelig protester eller for å bære det forbudte, hvite og røde flagget.

Nylig har Lukasjenko samlet «Folkeforsamling for hele Hviterussland» som skal være et slags konsultativt organ mellom regjering, statlige organer og andre deler av samfunnet. Her lanserte Lukasjenko sitt forslag til reform av grunnloven som etter planen skal gjennomføres i 2022. Opposisjonen kaller hele prosessen for falsk, da forsamlingen består av mennesker som er håndplukket av nåværende regime. Norge har vært kritiske til prosessen med forsamlingen.

Hva gjør KrF?

  • KrFU og National Democratic Institute i Vilnius har gått sammen om å lage en online-skole for unge politisk aktivister fra Hviterussland.
  • Mange aktivister har søkt om plass, og de heldige utvalgte skal delta i en ukeslang skolering om utvikling og organisering av kampanjer som kan bidra til å få enda flere hviterussere engasjert i en grasrotdemokratibevegelse.
  • Det vil bli arrangert 4 slike skoler i løpet av de neste to månedene.