Valgkomiteen foreslår Bollestad og Ulstein til å lede KrF

– Jeg vil takke for tilliten for valgkomiteen. Hvis landsmøtet viser meg den samme tilliten skal jeg gjøre mitt beste for å bygge KrF, sier en stolt Olaug Bollestad

Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein

KrFs valkomité har valgt å innstille Olaug Vervik Bollestad til å lede KrF. Bollestad er stortingsrepresentant for Rogaland og nestleder i KrF. I tillegg var hun frem til regjeringsskiftet høsten 2021 landbruks- og matminister.

Den siste tiden har hun vært fungerende leder av partiet. Leder for valgkomiteen, Helga Marie Bjerke, er veldig fornøyd med å kunne innstille Bollestad til det prestisjefylte ledervervet:

– Olaug Bollestad er en veldig dyktig og erfaren politiker med et stort engasjement for KrF. Hun er faglig sterk, folkelig og god på bygge laget. Jeg tror Bollestad vil være en samlende og god leder for KrF i den viktige tiden fremover, sier Bjerke.

Bollestad er glad og takknemlig for tilliten valgkomiteen viser henne:

– Jeg vil takke for tilliten fra valgkomiteen. Hvis landsmøtet viser meg den samme tilliten skal jeg gjøre mitt beste for å bygge KrF sammen med resten av ledelsen og KrF-laget nasjonalt, regionalt og lokalt. Norge trenger et sterkt sentrumsparti og et sterkt KrF, sier hun.

Siden Bollestad per nå er første nestleder i KrF, vil det bli en ledig nestlederposisjon dersom landsmøtet velger henne som leder. Til denne posisjonen foreslår valgkomiteen Dag Inge Ulstein. Ulstein er stortingsrepresentant fra Vestland og tidligere bistands- og utviklingsminister.

– Dag Inge Ulstein er en idealist med et stort engasjement for de mest sårbare blant oss. Han kommer til å være en god ambassadør for viktig KrF-politikk fremover, sier valgkomiteens leder, Helga Marie Bjerke.

– De to kommer, sammen med nestleder Ingelin Noresjø, til å gjøre en viktig jobb for å bygge KrF-laget fremover, sier hun.

Ulstein er takknemlig for å bli innstilt som første nestleder i KrF.

– Jeg er glad for innstillingen og takknemlig for tilliten fra valgkomiteen. Vi skal bruke tiden fremover på å gjøre KrF enda mer relevant, vise bredden i politikken vår, og fortelle hva slags løsninger KrF har for hverdagslivene til både vanlige og uvanlige folk. Men først og fremst vil jeg fortsette å kjempe for de som trenger det aller mest, sier Ulstein.

Innstillingen er enstemmig, men det er KrFs landsmøte som tar den endelige avgjørelsen om hvem det er som skal lede KrF.

Valget på landsmøtet er et suppleringsvalg. Det er derfor ingen andre posisjoner enn de som nå har blitt ledige som skal fylles.


Landsmøtet finner sted 13. november.

For ytterlige kommentarer, kontakt pressekontakt for valgkomiteen, Astrid-Therese Theisen, tlf. 91875074 eller e-post astrid-therese.theisen@stortinget.no