Stolt av KrF-erne

– Jeg er stolt av alle KrF-erne som har stått på som helter i valgkampen de siste ukene. De har gjort en kjempejobb, og folk har sett deres ekte engasjement for menneskeverdet. KrF har hatt god formkurve og en valgkamp som nettopp ble kåret til landets beste, sier Knut Arild Hareide.

Knut Arild på valgvake med blomster

– Jeg skulle gjerne sett høyere resultat i lokalvalget, men ser flere positive tendenser, sier Knut Arild Hareide.

I kommunevalget fikk KrF 5,4 prosent av stemmene, og 5,6 i fylkestingsvalget.

Flere unge velgere og flere i byene
Hareide skulle gjerne sett høyere resultat, og mener KrF har et større potensial.

– Vi ser flere positive tendenser. Blant annet ser vi ut til å ha fått flere unge velgere, og KrFU gjorde et godt skolevalg. Det varsler godt for fremtiden. Vi stiger også litt i flere byer. Bergen KrF gikk for eksempel frem og har nå blitt landets største KrF-kommune med nesten 7900 stemmer, forteller Hareide.

Populære KrF-ordførere
Partilederen peker også på at KrF ser ut til å både beholde og erobre nye ordførerposisjoner flere steder i landet.

– Vi ser en tydelig trend: Der hvor KrF har ordførere som tar gjenvalg, har vi fått svært oppløftende valgresultater, sier Hareide.

To eksempler på dette er Lindås kommune der KrF og ordfører Astrid Aarhus Byrknes fikk 28,7 prosent av stemmene, og Evje og Hornnes kommune der KrF og ordfører Bjørn Ropstad fikk 39,7 prosent av stemmene.

– De som har opplevd god KrF-politikk vil ha mer av den. Alt dette er gode ting å ta med seg videre frem mot neste valg, i 2017, sier Knut Arild Hareide.