Finanspolitisk talsperson i KrF, Kjell Ingolf Ropstad mener statsbudsjettet viser at regjeringen prioriterer feil.
– Regjeringen investerer ikke i fremtidens Norge. Hvorfor skal offentlig sektor skjermes fra kutt, mens skole, næringsliv og familiene nedprioriteres?
– Regjeringen bruker så mye penger at rentekuttet kan bli utsatt, uten at de prioriterer barnetrygden, strømstøtte og enslige minstepensjonister. Mange sliter med å betale for nødvendige utgifter som mat, bolig og oppvarming. Dette er usosiale prioriteringer av en rødgrønn regjering, sier Ropstad.
Ropstad mener at de eldre blir tapere i Vedums budsjett
– Det er ikke tilstrekkelig satsing på sykehjemsplasser, eldreombud eller enslige minstepensjonister. Kommunene sliter økonomisk og de eldre bærer kostnaden av det, sier han.
– Regjeringen burde utnytte handlingsrommet for å rigge oss bedre for fremtiden, i stedet hindrer regjeringen nødvendig omstilling. Uten satsing på nødvendige sykehjemsplasser og verdig eldreomsorg må jeg si at jeg er skuffet på vegne av kommunene som skal hjelpe våre eldre.
På høy tid å stoppe innførselen av narkotika
Den siste tiden har unges bruk av narkotika økt betraktelig. Samtidig smugles mer og mer kokain inn i Norge. Utenlandske medier kaller det for en kokain-tsunami som kommer inn over landet. Ropstad er svært skuffet over regjeringen.
– Mens kokainbruken blant unge skyter i været, prioriterer ikke regjeringen å stoppe innfarten av narkotika som ruller inn gjennom norske havner. Det er et stort hull i gjerdet som skal beskytte Norge fra narkotikasmugling.
Narkotika ødelegger familier og unge. KrF mener det er på høy tid å sette inn ressurser for å stenge grensene for innførsel av narkotika nå.
Regjeringen dropper bistandsprosenten
For tredje året på rad velger Arbeiderpartiet og Senterpartiet å droppe 1 prosent av BNI til bistand. I tillegg velger regjeringen å bruke 4,1 milliarder av bistandsbudsjettet til å dekke utgifter i Norge.
– Det er urovekkende at regjeringen ikke velger å prioritere bistand i en tid hvor den mange millioner mennesker fortsatt sulter og den internasjonale situasjonen er mer urolig enn på lenge, sier Ropstad.