Ropstad melder sin avgang

Lørdag 18. september innkalte KrFs partileder og barne- og familieminister til pressekonferanse.

Her meddelte Ropstad at han vil fratre som partileder og barne- og familieminister. Ropstad har bedt partiet starte prosessen med å finne en ny leder og vil fratre ledervervet så snart partiet er klare til å velge en ny leder.

I sin tale meddelte Ropstad følgende:

– Det er litt over ett døgn siden jeg stod her sist. I går sto jeg her fordi det var viktig for meg å få lov til å beklage og si unnskyld.

– Det har vært en spesiell uke for KrF og for meg. Det siste døgnet har jeg hatt anledning til å trekke pusten, ta et skritt tilbake og vurdere situasjonen for partiet, mine nærmeste og meg selv.

– Jeg har opplevd omsorg fra mine partikollegaer de siste dagene. Det vil jeg takke hver enkelt for. Jeg er også takknemlig for den ærligheten partiet har vist meg det siste døgnet. Jeg skjønner at mange er skuffet.

– KrF er et parti som er større enn enkeltmennesker og posisjoner. Derfor står jeg her i dag.

– Siden jeg var elev på videregående har jeg vært aktiv i KrF. De siste to og et halvt årene har jeg hatt den ære å få være partileder, og barne- og familieminister.

– Jeg har vært, og er fortsatt, overbevist om at Norge trenger et kristendemokratisk sentrumsparti som løfter viktige verdispørsmål. KrF har en unik og viktig stemme i Norsk politikk.

– Jeg er fortsatt motivert for KrF, men det rette for partiet nå, og også for meg, er at det er en annen som tar over stafettpinnen som partileder.

– Derfor meddelte jeg i går kveld partiledelsen at jeg ønsker å gå av som partileder, og har bedt partiet starte prosessen med å finne en ny leder. Jeg vil fratre ledervervet så snart partiet er klare til å velge en ny leder.

– Jeg kontaktet også statsministeren og ba i går kveld om å få fratre som statsråd. Det hadde hun forståelse for.

– Jeg vil takke Erna Solberg for den tilliten hun har vist meg. Det har vært en ære å sitte i hennes regjering. Jeg er stolt over hva KrF har bidratt med i regjering, og over hva vi har fått til sammen. Jeg er imponert over den jobben Solberg har gjort som statsminister. Og takknemlig for samarbeidet med mine flotte kolleger i regjeringen.

– Jeg vil også rette en stor takk til partiet mitt og til alle de gode folka jeg har fått jobbe sammen med.

– Det kommer en tid for en klem og en god prat med hver enkelt, men for nå vil jeg bare si: tusen, tusen takk.

– Jeg er stolt over hva vi har fått til. Gjennom åtte år som en del av et flertall, og de siste to og et halvt årene i regjering så har vi fått være med å forme Norge.

– KrF har betydd en forskjell. Jeg ser frem til å være med på dette laget videre.

Ropstad har bedt partiet starte prosessen med å finne en ny leder og vil fratre ledervervet så snart partiet er klare til å velge en ny leder.