Ropstad besøkte Giske og Ålesund

På båttur med «Alnesing» fra Godøya til Ålesund, sammen med representanter fra den maritime næringen på Sunnmøre. Bildet til h.: Statsråd og partileder Kjell Ingolf Ropstad, Harry Valderhaug og Randi Walderhaug Frisvoll i samtale med Audun Maråk i Fiskebåt.

Tirsdag 10. august kom statsråd og partileder Kjell Ingolf Ropstad på et raskt sunnmørsbesøk, der han var innom Giske og Ålesund.

Med et stramt program for dagen møtte han, sammen med KrFs 1. og 2. kandidat i fylket lokale redere og representanter for den maritime næringen på Sunnmøre om bord på båten «Alnesing». Turen gikk fra Valkvæ på Godøya og inn til Skateflua i Ålesund. Underveis på turen inn til Ålesund fikk de ulike aktørene informere Ropstad, Valderhaug og Frisvoll om hva som er viktig for både fiskerinæringen og den maritime næringen for øvrig.

Da båten gikk til kai i Ålesund møtte Ropstad NRK Møre og Romsdal og Ingeborg Andrea Sylte-Raanes. Sylte-Raanes arbeider til sjøs som natuker og temaet for møtet med henne og NRK var tredelingen av permisjon og kvinner i maritim næring.

Ropstad med følge på besøk hos Ungdom i Oppdrag. Randi og Jan Oskar Alnes (fremst midt på bildet) leder Ungdom i Oppdrags arbeid i Ålesund.

Neste stopp i programmet var et møte med Randi og Jan Oskar Alnes, som er baseledere for Ungdom i Oppdrag (UIO) i Ålesund. Her fikk Ropstad med følge servert lunsj, omvisning i UIO sine lokaler og informasjon om deres viktige arbeid både i Ålesund og utenfor Norges grenser.
I deres arbeid er de engasjert i hjelpearbeid til folk i Papua Ny-Guinea – og har investert i eget hjelpeskip «YWAM Medical Ship», hvor ekteparet Alnes har jobbet som sykepleier og kaptein siden 2015.

Møte med Møre og Romsdal politidistrikt på Ålesund politistasjon var neste programpost, der «digital trygghet» var tema. Nest siste stopp for Ropstad med følge i Ålesund, var bedriftsbesøk hos Brisk på Moa. Her fikk de god informasjon fra daglig leder Frode Vestad og avdelingsledere om Brisk sin virksomhet, som er en arbeids- og inkluderingsbedrift med hovedfokus på tilbakeføring av mennesker til arbeideslivet.

Etter en «pep-talk med representanter for lokallagene i Sula, Ålesund og Giske helt til slutt, så var det for Ropstad å returnere tilbake til Vigra med siste fly tilbake til Oslo. Neste dag var det Trøndelag som stod for tur.