Regjeringsforhandlingene i gang

I historiske omgivelser på Granavolden Gjestgiveri på Hadeland, gikk KrF delegasjon 2. januar i gang med regjeringsforhandlinger. Kjell Ingolf Ropstad som leder KrFs delegasjon er både spent og optimistisk i forkant av forhandlingene.

Regjeringsforhandlinger med (fr.v) Olaug Bollestad, Kjell Ingolf Ropstad, Erik Lunde og Jorunn Hallaråker
Fr.v: Olaug Bollestad, Kjell Ingolf Ropstad, Erik Lunde og Jorunn Hallaråker Foto: Mona Høvset.

Sammen med seg i forhandlingsrommet har Ropstad KrFs 1. nestleder Olaug Bollestad og sentralstyremeldem Erik Lunde, samt Jorunn Hallaråker som sekretær.

Det må være tydelige KrF-avtrykk i det som forhandles frem, sier Ropstad, og trekker frem vedtaket i landsstyret 28. september Sammen for et varmere samfunn som førende i forhandlingene.  Han peker spesielt på barnereform og likeverdsreform, i tillegg til en offensiv klimapolitikk og kamp mot fattigdom som viktige punkter for KrF.  

– Vi går ikke i regjering for enhver pris, men vi er her for at vi har opplevd at det gjennom sonderinger er grunnlag og tro på at vi kan kunne danne en regjering der KrF kan være med på å sette preg.

Det blir intensive og lange dager de neste par-tre ukene på Granvolden, der de fire også har med seg et sekretariat som bistår dem underveis. Denne gruppen består av tidligere stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (leder), og de politiske rådgiverne Julie Kristine Kordahl, Aksel Jakobsen og Erlend Kjærnsrød.