Regjeringscomeback for Hareide

I forrige uke fikk Norge ny samferdselsminister, vår egen Knut Arild Hareide. Han hadde allerede på dag en et klart budskap om hva som blir hans viktigste prioriteringer.

Portrett av Knut Arild Hareide
Knut Arild Hareide

– Samferdselssektoren må bli mer bærekraftig. Klimakrisen er her. Det er alvor nå. Da ønsker jeg å være med å gjøre en forskjell. Det kan en samferdselsminister gjøre, sier Hareide. Som setter en klimavennlig samferdselspolitikk øverst på prioriteringslista for årene som kommer.

Hareide er heller ingen nykommer på feltet. Han ledet transportkomiteen på Stortinget i fire år fra 2009 til 2013.

– Det som sitter sterkest igjen for meg etter de fire årene er hvor viktig trafikksikkerhet er. Møtene med etterlatte etter dødsulykker gjorde sterkt inntrykk. Vi har en nullvisjon for drepte i trafikken. Tallene går ned, men vi kan bli enda bedre, sier Hareide som selv ofte er en av de myke trafikantene når han sykler eller løper til og fra jobb.

De fleste kjenner til at Hareide kommer fra Bømlo, og hans oppvekst i distriktet gjør at han vet hvor viktig det er med god infrastruktur i hele landet.

– God infrastruktur i hele landet er avgjørende for at folk skal kunne bo og jobbe der de de vil. Det er derfor det tredje punktet Hareide har valgt å trekke frem som fokusområdet for hans arbeid som samferdselsminister.

– Jeg ser veldig frem til å ta fatt på jobben. Livet blir brått mer hektisk igjen nå etter ett år med roligere hverdagsliv og mer tid til familien. Samtidig er jeg veldig glad for å ha fått denne tilliten fra Kjell Ingolf Ropstad og fra Erna Solberg, og gleder meg til å jobbe med saker som er viktig for både familiene, næringslivet og distriktene.