Ordføreren bør beklage overfor de kristne ungdommene på Klepp

Hadle Rasmus Bjuland, andrekandidat på Rogaland KrFs stortingsliste og nestleder i KrFU, mener ordføreren i Klepp skylder ungdommen en unnskyldning, etter han sammenlignet det kristne miljøet i kommunen med en sekt.

Bilde av Hadle Rasmus Bjuland, ute i en park

Det er trist når vi leser om Senterpartiet, Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre som viker fra trosfrihet og organisasjonsfriheten i denne saken. Vil neste skritt være å innføre sanksjoner mot de som ikke er enige i politikken til politikerne? Og når ble det slik at alle som skulle motta kommunal støtte måtte være enig med flertall av kommunens innbyggere? Det er vel derfor vi politikere heier på frivilligheten, for å sørge for mangfold?

Ordfører i Klepp kommune uttalte seg tidligere i uken til avisen Dagen. Han sammenlignet det kristne arbeidet på Klepp med NRKs brennpunkt dokumenter om lukkede sekter. Han mente det var så lukket at det var «skremmende hvis du kom på innsiden.» Ordføreren vil ikke beklage seg i etterkant men sier til avisen at han har sendt en «bekreftelse» til Klepp KrF om at det ikke var hans intensjon det skulle komme frem slik.

Jeg håper ordføreren forstår at det ikke er politikerne han skal unnskylde seg overfor. Han bør beklage seg overfor de kristne ungdommene på Klepp. Dette er ungdommer som arrangerer møteplasser for ungdom der alle er velkommen og blir inkludert. De gjør en uvurderlig jobb for bygda hans og takken er en ordfører som sammenligner dem med en sekt og politikere som ønsker å bruke økonomisk tilskuddsordninger som brekkjern for å overstyre verdigrunnlaget de har.

Øvestad mener organisasjonene diskriminerer. Jeg deler Øvestad sitt engasjement mot diskriminering. Utfordringen for Øvestad er at organisasjonene på Klepp diskriminerer ikke. De mottar nasjonal støtte i likhet med andre. Det er ikke kommunens jobb å ikke tildele midler med ønske om å oppdra trossamfunn og organisasjoner ved å belønne det de synes er «politisk korrekt» og straffe det som ikke er det. Vi har statlige ordninger som tar seg av den jobben.

Det er tydelig at Øvestad og ordføreren ikke forstår det prinsipielle i denne saken. Jeg mener uansett ordføreren bør beklage seg overfor alle de kristen organisasjonene og lagene. Det viktige frivillige arbeidet som skjer i Klepp burde løftes frem og heies på og ikke sparkes på slik som skjer nå. Jeg håper virkelig Klepp-politikerne tenker over hvilken kommune de vil barn og unge skal vokse opp i.

Skrevet av Hadle Rasmus Bjuland, andrekandidat på Rogaland KrFs stortingsliste