Ny regjering: Tusenvis av barn får ikke dra på fritidsaktiviter likevel

Den nye regjeringen kutter ordningen som skulle gi alle barn mulighet til å dra på fritidsaktiviteter.

Jente sitter på seng og spiller klarinett. Ser ned. Ser litt trist ut.

Ap, SP og SV har blitt enige om neste års statsbudsjett. Her blir det klart at partiene fjerner fritidskortet, som skal gi barn og unge mellom 6 og 18 år muligheten til å delta på fritidsaktiviteter. Finanspolitisk talsperson for KrF, Kjell Ingolf Ropstad, er skuffet.

– De velger altså å la barn som faller utenfor betale prisen for budsjettet sitt. Det er merkelig at en regjering som sier at den prioriterer vanlige folk, kutter i fritidskortet for barn. 

– Fritidskortet på 2000 kroner betyr mye for familier med lave eller vanlige inntekter for å betale medlemsavgifter og kontingenter for alt fra korps til fotball. Men det var kanskje ikke vanlige barns tur, og spesielt ikke de fra lavinntektsfamilier, spør Ropstad.

Barn som faller utenfor betaler prisen for budsjettet.

Finanspolitisk talsperson for KrF, Kjell Ingolf Ropstad

KrF i regjering innførte fritidskortet for å gi alle barn og unge få mulighet til å delta i fritidsaktiviteter sammen med vennene sine, uavhengig av hvor mye foreldrene tjener.

Fritidskortordningen har allerede vært prøvd ut i 24 kommuner, og til neste år hadde den tidligere regjeringen satt av 405 millioner for en ytterligere utrulling av fritidskortet.