Geir Morten Nilsen inn i ledelsen i KrF

I dag ble det klart at Geir Morten Nilsen blir ny generalsekretær i Kristelig Folkeparti. – Jeg ser frem til å bli kjent med en ny organisasjon, med mange spennende medarbeidere, sier han.

Geir Morten Nilsen, generalsekretær
Geir Morten Nilsen

Nilsen har lang erfaring fra mediebransjen i tillegg til ulike roller i næringslivet.  Han kommer fra stillingen som konsernsjef i Mediehuset Dagen AS.

– Dette blir en ny rolle for min del, og jeg er takknemlig for den tilliten KrF har vist meg. I den perioden jeg har vært i mediebransjen så har det vært nesten kontinuerlig omstilling. Jeg tror denne erfaringen kan være nyttig når jeg nå går inn i KrF, sier Nilsen

–  Jeg er veldig glad for at vi har fått med Geir Morten Nilsen på laget. Han er en ambisiøs leder som kjenner landskapet til KrF godt. Han er en leder som får gode skussmål av menneskene rundt seg. KrF har en viktig oppgave i å bygge organisasjonen, her tror jeg Geir Morten har mye å bidra med, sier partileder Kjell Ingolf Ropstad.  

Den påtroppende generalsekretæren har erfaring som leder og arbeidsgiver fra flere sammenhenger. Som organisasjonsbygger har han vært med på å mobilisere frivillige, startet bedrifter og siden 2008 vært konsernsjef i Mediehuset Dagen AS. Der har han jobbet med flere utviklingsprosjekter, som blant annet eiendomsmelgerguiden.no. I løpet av denne perioden er Dagen snudd fra dårlig økonomi og usikker fremtid til overskudd, positive trender og flere lesere. Nilsen har også tidligere jobbet i Vårt Land.  

Nilsen har ikke partipolitisk erfaring, og sier han ser frem til å lære mer om partipolitikken fra ansatte og tillitsvalgte i KrF.

– Jeg kommer inn med min leder- og organisasjonserfaring, og er jo heller ikke ukjent med politikken fra årene i mediebransjen. Jeg gleder meg til å bruke denne kompetansen sammen med all den politiske erfaringen og kompetansen som finnes i KrF fra før.  

Geir Morten Nilsen tiltrer stillingen som generalsekretær 1. september 2019.