Hilde Frafjord Johnson ny generalsekretær

I dag ble det klart at Hilde Frafjord Johnson blir ny generalsekretær i Kristelig Folkeparti. – Jeg gleder meg til å gå inn i ledelsen av et parti jeg har mitt hjerte i, sier hun.

Hilde Frafjord Johnson

Etter ti år i internasjonale lederstillinger, først og fremst i FN, har hun valgt å flytte hjem til Norge og vende tilbake til norsk politikk.

– Sammen med partiledelsen vil jeg gjerne være med og bygge et moderne kristendemokratisk parti, som kan nå ut til nye velgere. Sammen håper jeg vi kan fortsette fornyelsen av KrF. Partiet er inne en veldig spennende fase, og det er spesielt motiverende å bli med som del av dette teamet akkurat nå.

Hilde Frafjord Johnson har lang fartstid i KrF. Hun har vært aktiv i partiorganisasjonen, sittet to perioder på Stortinget som representant for Rogaland og har vært utviklingsminister i nesten sju år.

– Jeg tror Hilde vil oppleves både som en veteran og et friskt pust, både som moderne og som en tradisjonsbærer, sier partileder Knut Arild Hareide, som gleder seg til samarbeidet.

Hilde Frafjord Johnson tiltrer stillingen som generalsekretær 15. mars 2016.

 

Hilde Frafjord Johnson har de siste ti årene vært Spesialrepresentant for FNs generalsekretær i Sør-Sudan, og ledet FNs fredsbevarende operasjoner i landet i tre år. Før dette var hun visegeneraldirektør og nestsjef i UNICEF i fire år, etter halvannet år i en lederstilling i Afrikabanken. De siste åtte månedene har Johnson vært i Norge og kombinert bokskriving med internasjonale oppdrag; for tiden sitter hun i lederteamet for et panel som skal vurdere FNs politivirksomhet.