KrF sikrer ny barnehageenighet

Det er over 20 år siden det siste barnehageforliket. Siden den gang har barnehagesektoren og utfordringene den står i forandret seg mye. Derfor er KrF glad for at alle partier på Stortinget nå signaliserer en intensjon om en ny enighet om barnehager for barnas beste. Spesielt ideelle og private barnehager trenger trygghet for forutsigbar og langsiktig økonomisk drift.

Kjell Ingolf Ropstad intervjues i vandrehallen på Stortinget

-KrF vil ha flere barnehageplasser slik at alle som ønsker barnehageplass får det. Det må også bli bedre bemanning og alle familier må sikres valgfrihet til å velge det barnehagetilbudet som passer dem best, sier utdanningspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad. 

Etter sommeren vil KrF snakke med de andre partiene om spesielt sterkere kår for ideelle og enkeltstående barnehager og bedre bemanning.

Kjell Ingolf Ropstad

-Partiene vil også sammen diskutere vilkår for diverse tilskudd, pensjon for ansatte, raskere godkjenningsordninger og mye mer, sier han.

Historien skriver beviselig at KrF har sikret viktige gjennomslag for en bedre barnehagesektor. KrF har blant annet: 

  • Skapt flere barnehageplasser, uavhengig om det er offentlig, privat eller ideelt drevet.
  • Innført gratis kjernetid for barn fra lavinntektsfamilier.
  • Lagt til rette for gratis barnehage for 4- og 5-åringer i asylmottak.
  • Sikret at barnehagene fremdeles har fokus på lek, vennskap og moro.

Partiene vil bruke høsten til å jobbe sammen for avklaringer, med mål om at regjeringen må legge frem en lovproposisjon for Stortinget våren 2025.