KrF krever strømstøtte for frivilligheten

Idrettshaller kan måtte stenge og kirker vurderer å lukke dørene på grunn av høye strømpriser. – Regjeringen må på banen, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Kjell Ingolf Ropstad
Foto: Barne- og familiedepartementet

Fredag legger regjeringen frem sin reviderte strømstøtte. Frem til nå har støtten kun omfattet private husholdninger.

– Når regjeringen legger frem den reviderte strømstøtten på fredag, forventer KrF at den støtten også inkluderer frivilligheten, sier Kjell Ingolf Ropstad, finanspolitisk talsperson for KrF.

Før jul stemte Stortinget ned et forslag fra KrF om å også inkludere frivilligheten og kulturlivet i støtten.

– Strøm skal være et fellesgode i Norge. Forbrukere skal kunne være trygge på god tilgang på billig strøm, det skal også bedriftene og frivilligheten. Jeg frykter enorme konsekvenser for kultur- og fritidsaktiviteter dersom regjeringen ikke stiller opp, fortsetter han.

– Vi ser at idrettslag får doblet og tredobbelt strømregningen sin. Vi kan ikke ha det slik at høye strømpriser struper idrett og frivillighet. Hvis idrettshaller må stenge ned, viktige idrettstilbud settes på vent eller må skru opp kontingentene dramatisk på grunn av strømkrisen, er det utrolig sørgelig.

– Vi står nå midt i en tøff runde med pandemirestriksjoner hvor de tingene som skjer utenfor hjemmet blir enda viktigere. Det en del av bildet at for noen barn er idretten ikke bare en fritidsaktivitet, men et fristed vekke fra hjemmet. Jeg har hele veien vært bekymret for sårbare barn som ikke har det bra hjemme, som nå må tilbringe lange timer i et utrygt hjem. For disse kan idretten være alt.