Julehilsen fra fylkesleder

Takk til alle som er medlemmer i KrF. Det er viktig at vi er mange som står sammen om KrF sine verdier og politikk, slik at vi sammen kan skape et varmere samfunn.

Fylkesleder Oddny Helen Turøy
Fylkesleder Oddny Helen Turøy

2019 har vært preget av at vi gikk inn i regjeringen, og at vi har gjennomført et lokalvalg. Landbruk har alltid vært en av Rogaland KrF sine fanesaker, og vi er veldig glade for at Olaug V. Bollestad ble landbruksminister. Hun har stått i noen tøffe kamper, blant annet i forhold til nedleggelsen av pelsdyrnæringen som KrF var imot. Men, hun har også klart å sette fokus på viktigheten av et variert og godt landbruk i hele landet, og ikke minst viktigheten av egen matproduksjon. 

Statsrådspost til Olaug åpnet for at Geir Toskedal fikk fornyet plass i Stortinget. Han gikk inn i Arbeids-og sosialkommiteen, og gjør en kjempejobb der. Både Olaug og Geir hadde et tett reiseprogram under valgkampen i Rogaland.

Jeg er stolt av den jobben som alle KrFere har lagt ned i valgkampen lokalt. En fikk på plass gode lister i alle kommuner og gjorde en god valgkamp – både lokalt og på fylket. TV2 kåret KrF til årets valgkampvinner, og det med rette. Vi mobiliserte godt på slutten, og gjorde et bedre valg enn alle meningsmålingene på forhånd tilsa. Selv om vi gikk tilbake fra forrige lokalvalg, opplevde vi en liten framgang fra stortingsvalget for to år siden. Vi fikk 3 ordførere i Rogaland, og 4 varaordførere. I flertallet av kommunene i Rogaland er KrF med i en flertallskonstellasjon, og sitter med hånda på rattet. Det er ulikt hvilke parti KrF samarbeider med – men politikken er den samme.

Etter valget i høst har fylkesledelsen brukt en del tid på å besøke lokallagene i regionvise samlinger. Vi er glade for å oppleve at det er mye positiv stemning og mange nye folkevalgte som ønsker å gjøre en god jobb for KrF, og ikke minst for innbyggerne i nærmiljøene sine. Mange flotte KrFere som nå skal sette et gult preg på kommunestyrene rundt i Rogaland, og sette nestekjærlighet, menneskeverd og forvalteransvar ut i praktisk politikk. Da trengs det ofte mange kreative og gode forslag, og vi ønsker gjerne innspill fra deg. Noe du har god mulighet til når årsmøtene skal gjennomføres i januar.

Jeg gleder meg til jul. Jeg gleder meg til å være sammen med familie og venner, spise mye god mat, gi og få gaver og alt annet som hører julen med. Og jeg innser at jeg er utrolig heldig, fordi jeg også vet at for mange så er julen en vanskelig tid. Enten det er fordi pengene ikke strekker til eller at en er alene i jula. Da er jeg ekstremt takknemlig for alle frivillige som gjør en forskjell i menneskers liv, som f.eks. Frelsesarmeen, sammen med mange, mange andre. Politikk kan ordne mye, men det er utrolig hva frivillige med et stort hjerte kan gjøre.

“To lys skal skinne for kjærlighet og tro, 

for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.

Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.

Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.”

Ønsker dere med dette en god og fredfull jul og et godt nytt år.

Oddny Helen Turøy, fylkesleder