Første dag på Stortinget for Simon Molvær Grimstad (22)

I dag gikk en drøm i oppfyllelse for Simon Molvær Grimstad. Den dyktige, unge KrF-politikeren fra Ålesund er nemlig kalt inn som vara og skal representere Møre og Romsdal på Stortinget denne uken.

Simon Molvær Grimstad i stortingssalen

Simon Molvær Grimstad har rukket å være aktiv ungdoms- og lokalpolitiker i 6–7 år allerede, etter solide impulser hjemmefra. Moren May Helen Molvær Grimstad satt på Stortinget for KrF de 16 første årene av Simons liv, og faren Asle er leder i Ålesund KrF.

– Det har alltid vært en politisk diskusjon på gang hjemme hos oss. Vi har gjerne hørt på Politisk kvarter på vei til skolen om morgenen, og om ettermiddagen har Dagsnytt 18 stått på. Jeg var 15 år da jeg fant ut at jeg ville være med i politikken. Jeg vil gjøre en forskjell, sier Simon Molvær Grimstad til krf.no.

Debatter i stortingssalen

I dag debatterte Molvær Grimstad lovfesting av ungdomsråd i Stortingssalen på vegne av KrF.

– Jeg har fått testet både talerstolen, morgenmøtet i KrF og et komitemøte i Energi og miljøkomiteen i dag. Det har vært veldig kjekt. Jeg bestemte meg tidlig for at når jeg først er her vil jeg ikke bare sitte der på det setet. Jeg vil være til nytte og gjøre den forskjellen jeg kan gjøre, sier politikeren.

I morgen, onsdag 25. november, skal Simon Molvær Grimstad med stor sannsynlighet stille et av KrFs oppfølgingsspørsmål i den muntlige spørretimen som starter klokken 10. Du kan følge overføringen live her på stortinget.no. Etter at spørretimen er over kan du se opptaket her i Stortingets videoarkiv.

Les også intervjuet «Simon entret Stortinget med slipset i veska» her på nrk.no.