Bli kjent med fylkestingsgruppens nye politiske rådgiver!

Thea Eikin

Fylkestingsgruppen i Viken har gleden av å ønske Thea Eikin velkommen til laget som politisk rådgiver. For mange i Viken vil hun nok være et nytt fjes, men les her for å bli bedre kjent med henne.

Thea er 20 år gammel og kommer fra Arendal. Hun studerer sosialt arbeid på Oslo met og bor i et trivelig kollektiv på Frogner i Oslo. 

-Interessen for politikk startet veldig tidlig, sier hun, for jeg har en far som lenge har vært med i politikken. Men mitt partipolitiske engasjement startet på videregående da jeg gikk på Drottningborg VGS og traff flere engasjerte ungdom som sammen startet Aust-Agder KrFU. 

Hjertesaker
I starten var det klimapolitikk og internasjonal solidaritet som engasjerte . Men en sak som har blitt veldig viktig er tegnspråk og situasjonen for mennesker med hørsels-nedsettinger eller er døve. 

Hvorfor sa du ja til denne jobben? 
-KrF har åpenbart den beste politikken og jeg ønsker at flere kan oppdage at de ikke er så langt unna KrF som de tror. Det å kunne kombinere mitt engasjement med jobb passet jo helt perfekt. Jeg er også veldig glad i å bli utfordret og lære nye ting. 

Inspirasjon i livet og i politikken 
Hennes største politiske forbilde er helt klart være Kjell Ingolf Ropstad, og en av grunnene til at hun ble med i KrF var nettopp fordi han kjempet mot menneskehandel og det moderne slaveri. I livet inspirerer mamma og pappa, både i tro, engasjement og med et gjestfritt hjem.